Printer Friendly Version Опроштајна посета амбасадорке Савезне Републике Нигерије @ 23 March 2021 10:57 AM

Опроштајна посета амбасадорке Савезне Републике Нигерије


Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету Ениолу Олаитан Аџаји, амбасадорку Савезне Републике Нигерије на нерезиденцијалној основи, и захвалио јој на доприносу јачању веза двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да Србија жели да јача политички дијалог и интензивира економску сарадњу са Нигеријом, имајући у виду традиционално пријатељство Београда и Абуџе, које потиче још од заједничког рада у Покрету несврстаних земаља. С тим у вези, изразио је очекивање да би нигеријска амбасада могла поново да буде отворена у нашем главном граду, како бисмо имали чешће контакте, са циљем бољег коришћења великих могућности за свестрану сарадњу. Председник Вучић и амбасадорка Аџаји су нагласили значај образовног програма „Србија и свет“, у оквиру којег студенти из Нигерије, уз наше стипендије, студирају у Србији, уз могућност повећања њиховог броја.

Председник Вучић је захвалио Нигерији на поштовању међународног права кроз уважавање територијалног интегритета и суверенитета Србије, непризнавањем једнострано проглашене независности Косова. Он је упутио поздраве председнику Бухарију, изразивши наду да ће свет заједничким снагама и узајамном солидарношћу, победити пандемију Ковид-19.

Председник Вучић је амбасадорки Аџаји пожелео много успеха на новој дужности.

Београд,
19. март 2021. године