Printer Friendly Version Плаћање пореза на доходак запослених у иностранству @ 14 February 2021 12:15 PM

 

 

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министраство спољних послиова демантује наводе појединих домаћих медија о томе да ће држављасни Србије на привременом раду у иностранству бити дужни да плаћају порез на приходе остварене код иностраних послодаваца, не само у земљи привременог боравка , већ  у Србији.

Сматрамо да катастрофичнои интонирани текстови засновани на недовољно истраженим чињеницама , о једној теми која се најдиректније тиче великог броја држављана Републике Србије у иностранству , безразложно стварају забринутост код дела наших држављана, што се може закључити и по повежаном броју њихових упита упужених дипломатско - конзуларним предсдтавништима Србије.

Апелујемо на резиденте Србије који се налазе привремено у иностранству да се не обазиру на нетачне сензационалистички интониране текстове н ову тему , јер се, када је реч о процедурама опорезивања те категорије наших држављана, ништа суштински неће променит у односу на досадашњу праксу.

У нади сда се иза неодговорних и нетачних медијских натписа о овој теми крије зла намера, већ, неразумевање, наглажавамо да Србија чини и да ће наставити да чини све како би на сваки начин помогла својјој дијаспори.

Београд

23.децембар 2020.