Printer Friendly Version ПРИЈАВА ЗА ИЗБОРЕ @ 11 March 2016 12:12 PM

ПРИЈАВА ЗА ИЗБОРЕ

Грађани Србије могу да гласају у иностранству на изборима заказаним за 24. април 2016. године.

- Услов је да су уписани у јединствени бирачки списак и да се на време пријаве Амбасади за гласање у иностранству до 2. априла 2016. године.

У случају да лице није уписано у јединствени бирачки списак потребно је истовремено са Захтевом за упис у бирачки списак податка да ће гласати у иностранству, Амбасади поднети и Захтев за упис у јединствени бирачки списак у Републици Србији.

Преко апликације, на сајту Министарства државне управе и локалне samouprave  http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal може се проверити да ли је лице уписано у бирачки списак.

Овде можете преузети Захтев за упис у бирачки списак податка де ће гласати у иностранству.

Овде можете преузети Захтев за упис у Јединствени бирачки списак у Републици Србији.

Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе де ће грађанин гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.

Фотокопија пасоша, личне карте или возачке дозволе Републике Србије са уписаним ЈМБГ је обавезна.

Пријаве се могу поднети лично у Амбасади Републике Србије у Абуџи, путем поште, или на Е-mail:  mail@ambnig.com или serbconsabuja@gmail.com